OSMANLI SİYAH VE OSMANLI BEYAZ SULTAN ;
2019 Yılında ürettiğimiz Osmanlı SULTAN Irkımıza
2020 senesinde da devam etmekteyiz detaylı bilgiler için osmanlı sultan ırkımız hakkında bilgi almak için aşağıda belirtilen bilgileri okuyabilirsiniz. ;
Tarihçesi:
Sultan tavuklarının Türkiye kökenli olduğunu iddia edenler olsa da gerçekte güney Avrupa ülkelerinde ortaya çıkmıştır ancak Osmanlılar çok sevmiş ve sahiplenmiştir. Özellikle padişahlar saray bahçelerinde süs tavuğu olarak bulundururlardı. İngilizler bu türü ilkin bizden alıp İngiltere’ye götürdükleri için adı “Sultan” olarak kalmış. Padişahların başlarındaki büyük kavuk ile bu tavukların başlarının görüntüleri arasında bir bağlantı kurduklarından dolayı da Sultan denildiği ayrıca düşünülüyor.
Görüntü ve yapı bakımından Saray Tavukları
Sultanlar kabarık uzun tepe ve gaga altı tüyleri ile, uzun kuyruğuyla ve bol bol ayak tüyleri ile oldukça gösterişlidir.
Ayakları habeş (Silkie) tavuklarında olduğu gibi 5 parmaklıdır
V harfi şeklindeki küçük ibiği uzun tepe tüyleri yüzünden zor görünür. Gaga altı ibikleri de küçüktür ve uzun tüyler arasında kaybolur.
Ağırlıkları ortalama olarak horozlarda 2.7 kilogram, tavuklarda 2 kilogramdur.
Diğer tavuklara nispeten ufak yapılı bir türdür. Derisi beyazdır. Ayrıca Amerika’de türetilen bantam (cüce) cinsi de vardır. Siyah, mavi ve beyaz çeşitleri olur. Beyazları en çok tanınmış çeşididir.
Soğuğa pek dayanıklı değildir.
2 metreden daha yüksek mesafeye uçabilirler. Bu yüzden makasla kanatlarını kesenler vardır.
Yumurta ve kuluçka fonksiyonları
Ortalama senede 70 adet; biraz uzun aralıklarla küçük beyaz yumurta yaparlar. Gurk olduğu çok nadir görülmüş.
Davranışları ve bakımı
Oldukça uysal ve insana yakındırlar, vahşilikleri yabanilikleri saldırganlıkları yoktur. Kapalı yerlerde yetiştirilmeye bir hayli müsaittirler. Yetiştiricileri saray tavuklarının barındığı ve uyuduğu yerlerin kupkuru ve tertemiz olmasına dikkat ederler. Çünkü kirlenmeye müsait uzun tüyleri vardır; ayak tüyleri de çok uzundur. Aktif tavuk türleriyle bir arada topluca bulundurulduğunda zarar görebilirler, yaralanabilirler.
Bu ırka sahip olmak için;
Osmanlı Sultan Siyah ve Beyaz Kuluçkalık yumurta için TIKLA!
Osmanlı Sultan Siyah ve Beyaz Yavrular için whatsapp ; +90 538 518 44 56